Kultúrcsoportok

Zodpovedná osoba pri ochrane osobných údajov: Mgr. Krisztina Szevecsek (email: zo.topolniky@gmail.com; tel.: +421 915 753 870)

TeátRum felnőtt színjátszócsoport

A TeátRum nyárasdi felnőtt színjátszó csoport 2011. szeptember 30-án alakult meg 12 taggal. Olyan előadásokat szerettek volna színpadra állítani, amire szívesen jön be a közönség. Tapasztalataik szerint az emberek fáradtak, kimerültek – ha színházba mennek, nevetni szeretnének. Ezért kezdte a tevékenységét a csoport kabaréval.

 TeátRum felnőtt színjátszócsoport

Moderntánccsoportok

Jelenleg 2 csoportbandolgoznak a gyerekek Mgr. Art. Házi Csilla vezetésével. A nagyobbak, az iskoláscsoport, a kicsicsoportot pedig óvodáskorú gyerekek alkotják. Hétfő délutánonként rendszeresen gyakorolnak a helyi kultúrházban. A csoport aktívan bekapcsolódik a községünk kulturáli séletébe, sok rendezvény aktív résztvevői.

Moderntánccsoportok

NOSZAMAMI tánccsoport

A nyárasdi nagymamákból álló csoport 2014 januárban alakult táncos kedvű önkéntesekből, akik időt, energiát és fáradtságot nem sajnálva lelkesen gyakorolnak hétről hétre. Az első, bemutatkozó fellépésükre Nyárasdon került
sor. Azóta már több alkalommal léptek fel községünkben, de meghívást kaptak a dunaszerdahelyi járás több településére is. A csoport koreográfusa Mgr. Hakszer Mária, a nyárasdi kultúrház vezetője, aki szükség esetén szívesen csatlakozik a csoporthoz 1-1 fellépés erejéig. Repertoárukban immár 10 tánc szerepel, de folyamatosan dolgoznak a további koreográfiák elsajátításán.

NOSZAMAMI tánccsoport

Nyárasdi Népdalkör

A nyárasdi éneklőcsoport 1988-ban alakult és a Csemadok égisze alatt működött sok szép sikerrel. Ezzel a csoporttal párhuzamosan 1998-ban megalakult a Nyugdíjas szervezet mellett működő éneklőcsoport is. A két éneklőcsoport egyesült, s így dolgozik már évek óta. Szeretik a szép magyar népdalokat. Emellett hazafias dalokat és templomi énekeket is énekelnek.

Nyárasdi Népdalkör

SARLÓ 82 citerazenekar

A Sarló 82 citerazenakar tagjainak többségét még gyermekkorban megérintette a hangszer varázsa. Közös a múltjuk, ugyanis a Sarló citerazenekar oszlopos tagjai voltak éveken keresztül. A 82-es szám utalás a Sarló megalakulásának
évszámára. A csapat tagjai Beke Zoltán, Gaál István, Vangel Ignác, Csölle Csaba és Gödölle János. Előadások során megkísérlik visszavezetni a fiatal generációt a gyökerekhez,
azokhoz a dallamokhoz, ahhoz a népzenéhez, amely egykoron őseink muzsikája volt. Az ifjúsági csoport, az „ÚJ GENERÁCIÓ“ nevet viseli, melynek tagjai Válent Sándor Alex, Füri Adrián, Nagy Zsolt, Nagy Attila és Kovács Krisztián. Azt hiszem, nem árulok el titkot, ha elmondom, a népzene szeretetével sikerült „megfertőzni“ a legkisebbeket is, hiszen az helyi alapiskola alsó tagozatos tanulói is lelkesen citeráznak.

SARLÓ 82 citerazenekar

SARLÓ citerazenekar

A Sarlóciterazenekar már közel 45 éve működik megszakítás nélkül. A közel félévszázad alatt számos citerás kicserélődött a zenekarban. A zenekarrepertoárjában a népzene mellett komoly zenei művek is megtalálhatók nemhagyományos játéktechnikai megoldásokkal.
A zenekartagjai: Libárdi József, Tóth József, Végh Júlia, Balogh László András, Vígh Sándor, Tok Tünde, Balogh Renáta. A zenekarvezetője Balogh László.`

SARLÓ citerazenekar